fbpx

Sådan vælger du den perfekte farve til din bikini

Farven på din bikini har en betydning. Farven skal komplimentere din hudtone, hårfarve og øjenfarve. Så hvor starter du?

bikinis by houlberg

Vælg ud fra din hudtone

Det kan uden tvivl være svært at vide som første gangs atlet, hvordan din hudtone vil se ud, efter du har fået din konkurrence spraytan. Men bare rolig – hvis ikke du har mulighed for at teste din farve inden konkurrencen, så vil det kunne lade sig gøre at tage udgangspunkt i din hudtone uden spraytan. I de fleste tilfælde vil din oprindelige hudtone stadig skinne igennem din konkurrence spraytan.

Gå fx efter en farve, som er en kontrast til din hudtone, så bikinien ikke “forsvinder” på scenen. Generelt kan man opdele farver i kolde og varme. Alle hudtoner er forskellige, men hvis vi skal komme nærmere på genereller farver, opdeler jeg oftest ud fra, om din hudtone er mørk, lys eller rødlig.

Mørk hudtone: Gå efter de kolde farver, da de giver de største kontraster til din hudtone. Det vil fx. være blå, grøn, turkis, mint mm.
Lys hudtone: Her bør du gå efter de varmere farver såsom rød, pink, lilla mm.
Rødlig hudtone: Med denne hudtone kan du vælge mellem både varme og kolde farver, men du bør undgå orange og gule nuancer.

color-wheel

Vælg ud fra din hårfarve

En anden og mere brugt metode til at finde farven på din bikini, er at vælge farven ud fra din hårfarve. Beslut dig for, inden du vælger farven på din bikini, hvilken hårfarve du skal have på scenen. På den måde er det nemmere at ramme plet i forhold til farven på din bikini.

Har du allerede valgt en nuance i forhold til din hudtone, så kan du bruge din hårfarve til at bestemme, om din bikini skal være fx. mørkeblå eller lyseblå. Har du lyst hår, så gå efter de mere mørke nuance. Har du mørkt hår, så gå efter de mere lyse nuance. På denne måde får du skabt den største kontrast, og din bikini vil fremstå mere tydelig på scenen, og du vil ikke forsvinde i mængden.

Vil du vælge farven på din bikini udelukkende på baggrund af din hårfarve, så gå efter følgende forslag:

Lyst hår / Blondine: Gå gerne efter de mørkere nuancer så som royal blå, rød og bordeaux, eller sågar sort.
Mørkt hår / Brunette: Denne hårfarve tillader dig faktisk at gå både i de lyse og mørk retninger. Farver såsom turkis, emerald, royal blå, lilla og postkasse rød er gode farver til dig.
Rødt hår: Mørke nuancer er et godt valg til dig med rødt hår. Gå gerne efter farver såsom emerald, dyb rød eller royal blå.


Er du stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken farve dig passer dig bedst, eller har du forelsket dig i en farve, som umiddelbart ikke passer perfekt til din hudtone eller hårfarve, så fortvivl ikke. Den aller vigtigste regel, når du vælger farven er, at DU skal føle dig godt tilpas i dit valg på scenen – om den er rød, blå, grøn eller gul. Er du helt i tvivl, så er farver såsom rød, blå og grøn næsten altid sikre valg.

Tag gerne et kig på vores udvalg af farver her. Har du brug for mere inspiration, så tag evt. et kig på billeder af atleter på scenen. Du kan fx finde billeder fra tidligere konkurrencer i Danmark hos Muscle Photo.

Leave a Reply